Studanka Srnci - Babice nad Svitavou, Czech Republic
CS: Studanka Srnci // EN: Natural Spring Venison
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CS:
Tato studánka byla postavena v r. 1937 v blízkosti palouku pri silnici Kanice-Babice, na lokalite zvané Žiluvky. Je na ní vyobrazen srnec v ríji, ženoucí se za srnou. Pred studánkou je tun s hrází. Studánka je v krasovém území a její pramen se casem ztrácí, ale casem chrlí velké množství vody.
V drívejších letech, nekdy i dnes se o studánku starájí deti z kanické školy (v rámci vyucování).

EN:
Natural Spring Venison was built in. 1937 in the meadow near the road Kanice-Babice, on the site called Žiluvky. Is it portrayed a deer in rut, rushing for srnou. Before the Natural Spring's pool with a dam. Natural Spring in the karst area and its source is lost in time, but eventually churn out large quantities of water.
In earlier years, sometimes even today the Natural Spring take care of children KANICE school (in the classroom).

Source/Zdroj: (visit link)
Public or Private Land?: Public