Studánka Stracka/Natural spring Stracka - Zašová, Czech Republic
Studánka Stracka v Zašové./Natural Spring in Zasova.
Location: Zlínský kraj, Czechia

Studánka Stracka se nachází za obcí Zašová. Je to také poutní místo. Pramen vyverá pod severním svahem hrebenu Pohore v cást zvané Stracka. Voda je chutná a stále studená. Je veden trubkou v podstavci kríže, postaveného pred prutocní komorou, která byla vybudována pred více jak 155 lety. Mezi lidmi je tento pramen znám jako pramen zázracné vody, který byl od nepameti vyhledáván, a dodnes si k nemu pro vodu jezdí lidé s širokého okolí./Spring Stracka is located behind the village Zasova. It's also a place of pilgrimage. Spring is under the northern slope of the ridge of the mountain Pohore called the Stracka. The water is still cold and tasty. It led tube in the base of the cross, built in front of the flow chamber, which was built before more than 155 years ago. Among people this spring known as spring of miraculous water that has been sought since time immemorial, and still it goes for water by people with a wide area.