Císarské lázne / Imperial Spa - Teplice (North Bohemia)
33U E 417280 N 5610364
Neo-Baroque building of the Imperial Spa (Císarské lázne) is one of several spa complexes in town Teplice in the North Bohemia region of the Czech Republic.
Location: Ústecký kraj, Czechia

The first building of Imperial Spa was built in 1845 and twice was reshaped in 1870/1912 into its present beo-Baroque look. Imperial Spa is one of the oldest spa buldings in Teplice and it accomodated many famous spa guests - e.g. German Emperor Wilhelm I. or Austrian Emperor Franz Joseph...

Císarské lázne jsou jednou z nejstarších lázenských budov severoceského mesta Teplice. Své jméno mají díky lécebnému pobytu dvou císaru. Lázne i dnes poskytují lázenské služby. Sídlí zde Klinika CLT. Budova v puvodní podobe byla postavena v roce 1845. V letech 1870 až 1872 byla podle plánu stavitele Ing. Adolfa Siegmunda budova zcela prestavena v novorenesancním slohu. Další duležitou prestavbu prodelala v letech 1912 až 1914. Zdejší lázne navštívili jako pacienti nemecký císar Vilém I. a rakouský císar František Josef Ve zdejších lázních se lécí poúrazové stavy po ortopedických operacích, cévní a další choroby.

[excerpted from Czech Wikipedia]