Obecni urad - Volanice, Czech Republic
CZ: obecni urad ve Volanice // EN: Municipal office in Volanice
Location: Královéhradecký kraj, Czechia

CZ:
¨ Obec Volanice leží v Královéhradeckém kraji, približne 15 km jižne od Jicína. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1325. V 16. stol. zde sídlil významný staroceský vladycký rod Volanských. Další duležitou historickou událostí byla v roce 1780 stavba pozdne barokního zámku, který nechal na míste starší tvrze postavit Tobiáš Grätzel z Gränzelsteinu.

V soucasné dobe obec cítá 150 domu, žije zde približne 220 obyvatel a významnou cást obyvatel tvorí i zdejší majitelé rekreacních staveb. V budove Obecního úradu je umístena materská škola a kadernictví. Za budovou OÚ se nachází detské hrište, které využívá materská škola, mimo provoz MŠ je využíváno verejností. Obcanum zde slouží prodejna potravin, pohostinství, autoopravna, kadernictví, zemedelská spolecnost a farma. Pri obci fungují dobrovolní hasici a samostatne Sokolové.V obci je strelnice využívaná na sportovní brokovou strelbu, kterou provozuje myslivecké sdružení Tomáš Svoboda Cešov.

Základni informace o obci Volanice
Pocet obyvatel: 241
- v produktivním veku: 177
Prumerný vek obyvatel: 39 let
Katastrální výmera: 622 ha
ICO: 272370
Zákl. územní jednotka: 573761

telefon: 493592212
web: (visit link)
email: Kosinova.K@seznam.cz

EN:
Volanice village lies in the Hradec Králové region, approximately 15 km south of Jicína . The first written mention of the village dates from the 1325th In the 16th cent. There dwelt important old Czech alderman family Volanských . Another important historical event in 1780 was the construction of the late baroque castle , which had replaced an older fort build Tobias Grätzel from Gränzelsteinu .

Nowadays, the village includes 150 homes , a population of approximately 220 people and a significant part of the population are owners and local recreational buildings. In the municipal office building is located kindergarten and a hair salon . Behind the OU is a playground that uses nursery school, kindergarten out of service is used by the public. Citizens are serving food shop , restaurants , car repair shop, a hairdresser, a farming community and farm. In the village volunteer firefighters work and self Sokolové.V There is a shooting range used for shotgun shooting sports , hunting associations run by Tomáš Svoboda Cešov .

Basic information about the village Volanice
Population: 241