Nørre Vosborg, Denmark
Nørre Vosborg Herregård modtog i 1981 Europa Nostra prisenfor sit bevaringsarbejde. Nørre Vosborg Manor received in 1981Europa Nostra award for its restoration.
Location: Denmark

En unik fredet herregård der har 700 års historie bag sig, og modtog i 1981 en europæisk pris - Europa Nostra medaljen - for den store bevaringsindsats.
Borgen er den eneste bevarede herregård i det vestjyske fjordlandskab, og hovedbygningen ligger omgivet af en voldgrav. Her kan opleves den gamle vestjyske byggeskik og der er adgang til museet- det gamle herregårdshjem, samt til borgparken med de mange rhododendronplanter og det flotte skovparti.
Oprindeligt lå borgen i engen ved fjorden, men efter en stormflod i 1532 blev den flyttet 1 km. længere ind i landet, og for at undgå gentagelser blev borgen omgivet af dobbelte indtil 6 m høje jordvolde. Fra hovedvejen kan man skimte det karakteristiske hollandsk inspirerede porttårn.

Kilde:europa-nostra.dk

"Nørre Vosborg is a manor house located near Vemb, 19 km (12 mi) west of Holstebro in the west of Jutland, Denmark. The original building dates from c. 1532 with additions in 1640, 1750 and the mid-19th century. In 1946, restoration of the complex began under the leadership of H.H. Engqvist. The work was completed by Realdania in 2008, leading to a hotel with conference facilities.

The original structure from 1552, now renovated, was in the Gothic style. The Ida Lange building (1642) is a half-timbered Renaissance residence while the De Linde building (1770) is Baroque with fine period staircases. The Tang building (1839) is Neoclassical in design. Inspired by Dutch architecture, the free standing gate tower from 1790 was added by the estate's owner at the time, Peder Tang."
Source:
wikipedia.org