Urajärven kartanomuseo / The Urajärvi Manor Museum - Urajärvi, Finland
Urajärven kartanomuseo on yksi maamme vanhimmista kartanomuseoista. Se avattiin yleisölle jo vuonna 1928 / The Urajärvi Manor Museum is one of Finland's oldest museums of its kind, having been opened to the public in 1928.
Location: Finland

SUOMI

"Urajärven kartano kuului lähes 250 vuotta baltiansaksalaiselle von Heideman -suvulle. Sukunsa viimeiset edustajat, sisarukset Lilly (1849-1917) ja Hugo (1851-1915) von Heideman testamenttasivat rakkaan kotikartanonsa ylläpidettäväksi museona. Empiretyylisessä päärakennuksessa on sisarusten tunnelmallinen koti 1900-luvun vaihteesta. Vanhassa siipirakennuksessa on sisarusten jo elinaikanaan perustama museo, johon on kerätty suvun vanhempaa esineistöä.

Päärakennus on muuttanut aikojen saatossa ulkonäköään ollen alun perin yksikerroksinen, mansardikattoinen rakennus. Päärakennuksen viimeinen suuri muutos, korottaminen kaksikerroksiseksi, suoritettiin 1840-luvulla. Vanha siipirakennus eli vanha museo on rakennettu 1700-luvun puolenvälin jälkeen. Pihapiiriin kuuluu vanhaa siipirakennusta vastapäätä olevan aittarivin lisäksi lukuisia talousrakennuksia.

Urajärven kartanomuseo on yksi maamme vanhimmista kartanomuseoista. Se avattiin yleisölle jo vuonna 1928.

Kartanoalueeseen kuuluu myös englantilaistyylinen puisto "Hugo-herran -polkuineen". Polku päättyy näköalapaikka Valhallaan, jossa on antiikin temppeliä muistuttava puolikaareva pylväikkö. Valhallasta avautuu näköala suoraan järvelle.

Museota ylläpitää Museovirasto.

Avoinna 1.6.-31.8. keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-17

Pääsymaksut 2014:
Aikuiset 5,00 €
Lapset 7-17 v. 2,50 €
Alennuslippu 3,50 € (opiskelijat, eläkeläiset, yli 65-vuotiaat, varusmiehet ja yli 10 henkilön ryhmät)
Perhelippu (2 aikuista ja 1-4 lasta) 12,00 €
Alle 7 v. ilmaiseksi

Museon sisätiloihin pääsee tutustumaan ainoastaan opastetuilla kierroksilla, joita järjestetään keskiviikosta sunnuntaihin tasatunnein klo 11-16. Opastus sisältyy pääsylipun hintaan.

ENGLISH

For almost 250 years, Urajärvi Manor belong to the Baltic-German von Heideman family. The last members of the family, Lilly von Heideman (1849-1917) and her brother Hugo (1851-1915) von Heideman bequeathed their dear manorial home to be kept as a museum. The Empire style main building presents the interior of the von Heidemans' home and its rich atmosphere from the turn of the 19th and 20th centuries. An old wing of the manor contains a museum already established by brother and sister von Heidemans during their lifetime, contains older artefacts belonging to the family.

Over time, the main building has changing from its original single-storey, mansard-roofed appearance. The last major change to the main building, the addition of a second storey took place in the 1840s. The old wing, i.e. the old museum, was built after the middle of the 18th century. The yard area includes a row of storehouses opposite the old wing and numerous auxiliary structures. The Urajärvi Manor Museum is one of Finland's oldest museums of its kind, having been opened to the public in 1928.

The grounds of the manor include an English-style park with "Master Hugo's path". The path leads to an outlook site known as Valhalla, with a semicircular colonnade resembling a temple from Antiquity. Valhalla provides a view over the adjacent lake.

The museum is maintained by the National Board of Antiquities."

Open from June 1st to August 31th Wed - Sun 11 am to 5 pm.

Entry Fees 2013:
Adults 5,00 €
Reduced ticket 3,50 € (students, senior citizens over 65 years, conscripts and groups more than 10 persons)
Children 7-17 years 2,50 €
Family ticket (2 adults and 1-4 children) 12,00 €
Entry is free for those under 7

Admission to the museum only in the company of a guide. Guided tours in Finnish at hourly intervals. For tours in English enquire at ticket desk. The price of the tour is included in the entry fee.

// Lahden Kaupungin museot.

Theme:
Manor Museum

Street Address:
Kartanontie, 17150 Urajärvi

Food Court: yes

Gift Shop: yes

Hours of Operation:
1.6.-31.8. keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-17 / from June 1st to August 31th Wed - Sun 11 am to 5 pm.

Cost: 5.00 (listed in local currency)

Museum Size: Small