De Jonge Dirk - Westzaan, Netherlands
Een papiermolen aan de Weelsloot nabij de Guisweg te Westzaan.
Location: Noord-Holland, Netherlands

Molen De Jonge Dirk heeft deze naam gekregen toen hij in 1959 op zijn huidige locatie is opgebouwd. Oorspronkelijk is deze molen als Het Indië's Welvaren aan het Blauwepad te Zaandam gebouwd in 1908. Daar deed hij dienst als specerijenmolen. Toen hij daar echter in 1958 wegens stadsvernieuwing plaats moest maken is het binnenwerk naar De Huisman in Zaandam verhuisd en is van het staande werk De Jonge Dirk gebouwd.
Vanaf 1974 werden er door de nieuwe eigenaar diverse werktuigen voor het bereiden van papier geplaatst en gaat hij door het leven als papiermolen. Later is er nog een schuurtje aangebouwd. De Jonge Dirk draait regelmatig en er wordt op beperkte schaal papier geschept. De molen is alleen per boot bereikbaar.

visit link
Date of Manufacture: 01/01/1959