Watermill museum of Vääksy - Asikkala Finland / Asikkalan vesimyllymuseo
Vääksynjoen varrella oleva vesimyllymuseo. This is a watermill museum next to a river of Vääksy.
Location: Finland

"Vääksynjoen vesimyllymuseo vaalii vuosisataisia perinteitä ja on elävä muistomerkki Asikkalan vilkkaasta vesimyllykulttuurista.
Myllyn vaiheisiin sisältyy koko viljanjauhatuksen historia survinkivistä käsikiviin ja vesivoimalla toimineisiin jalka-, ratas- ja turbiinimyllyihin. Museon historia ulottuu yli 500 vuoden taakse.

Jo 1491 Wääksynvirrassa oli kolme myllyä: Rukkamylly keskellä virtaa, vanha mylly ja Asikkalan kirkonkylän uusi Etumylly näiden maiden kohdalla.
Asikkala on todellinen vesimyllypitäjä. Asikkalassa on samanaikaisesti toiminut jopa 40 myllyä.

Museomylly on toiminut kirkonkyläläisten yhteismyllynä, perunapappi Axel Laurelin veromyllynä 1700-luvulla sekä yksityisenä tullimyllynä 1950-luvulle saakka. Sen jälkeen mylly oli hylättynä lähes 30 vuotta, kunnes 1970–80-lukujen vaihteessa sen historiallinen arvo tajuttiin ja vesimyllyrakennus kunnostettiin museoksi."
-Paikallisinfo/vesimylly-

The watermill museum of river Vääksy cherishes a tradition of mills in Asikkala over a century. It's located in an actuall mill which history goes way back over 500 years and includes many different ways of milling.
There were 3 mills in Wääksy river (nowadays Vääksy river) as early as 1491. Asikkala is a true mill village and there were 40 functional mills at its best.
The mill which is now museum was common mill at first, then it was taxmill and finally it was duty mill. It was since abandoned for 30 years untill 1970-80's it was renovated to a museum.

free counters

Theme:
Vääksyn vesimyllymuseossa voi tutustua entisajan elämään ja erääseen keskeiseen elinkeinoon viljan jauhatukseen. Museo käsittää vesimylly-, sähkö- voimalaitosmuseon, kattopärehöylän sekä vesirattaan. You can study here how people used to live and how the grain was milled. Museum includes history of watermilling. There are allso roof shingle plane and waterwheel.

Street Address:
Vääksyntie 9 17200 Asikkala

Food Court: no

Gift Shop: no

Hours of Operation:
Vesimyllymuseo on 24.6.-31.7. avoinna ti-pe klo 12-18, la klo 10-15, su klo 12-18 Ryhmille avoinna myös tilauksesta. Lisätiedot: Asikkalan matkailuinfo (03) 888 6680 Open during 24.6.-31.7. monday: closed from tuesday to friday: 12-18 saturday:10-15 sunday:12-18 Allso open to groups in other times. Inquirys from travelinfo of Asikkala tel. +358 3 888 6680.

Cost: 3.00 (listed in local currency)

Museum Size: Small