Kostel svaté Anny (Staré Mesto) - Praha, Czech republic
33U E 458214 N 5548238
The Gothic monastery church, built between 1319 to 1330 / Gotický klášterní kostel, postavený v letech 1319 – 1330.
Location: Hlavní město Praha, Czechia

"Bývalý kostel sv. Anny v Praze na Starém Meste je jednolodní gotický klášterní kostel ze 14. století s barokními prvky v interiéru a na západní fasáde, který dnes leží uvnitr bloku mezi Anenským námestím a Liliovou ulicí pri ulici Zlatá. Kostel ukazuje typickou architekturu mendikantských rádu, konkrétne jejich ženských vetví. Architekt není znám, donátory kláštera jsou Jan Lucemburský, Eliška Premyslovna, páni z Rícan, Konrád z Litomeric. Od roku 1782 neslouží puvodnímu úcelu, byl využíván jako bytový dum i tiskárna, nyní jej vlastní Národní divadlo a od roku 2004 jej Nadace Vize 97 používá jako kulturní centrum Pražská križovatka."

zdroj: (visit link)

ENG: The convent church was built between 1319 - 1330 for the Dominican convent at the site of an older church and rotunda of St. Lawrence. During the Hussite wars the church was (as one of the few in Prague) not plundered. In 1553 there was buried Vaclav Hajek of Libocany. Under Joseph II. the monastery was closed and deconsecrated church in 1782. A unique feature is the preservation of the original Gothic roof.