Mussertpaal nr 1 slotlaan - Montfoort - NL
Mussertpalen in de berm op de hoek van de slotlaan
Location: Utrecht, Netherlands

deze Mussertpaal staat op de slotlaan in Montfoort

Vroeger maakte de Slotlaan deel uit van de provinciale weg die toen nog een ander traject volgde. Stille getuigen hiervan zijn de Mussertpalen die nog in de berm te vinden zijn, De straat dankt haar naam aan de vele leden van de familie Slot die aan deze straat wonen
(visit link)

Een Mussertpaal is de benaming voor een betonnen grenspaal zoals die langs sommige doorgaande wegen in de Nederlandse provincie Utrecht zijn geplaatst op initiatief van Anton Mussert.

Mussert werkte van 1920 tot 1934 als ingenieur bij de Provinciale Waterstaat Utrecht en werd speciaal belast met het provinciaal wegenplan, een nieuwe landelijke ontwikkeling. De palen markeren de grens tussen de provinciale grond en particulier eigendom. Op de achterkant van de palen staan daarom de letters PG: Provinciale Grond. Op de andere zijden van de paal staat het provinciewapen van Utrecht.

This Mussert post stands on Slotlaan in Montfoort

Slotlaan used to be part of the provincial road which then followed a different route. Silent witnesses to this are the Mussert poles that can still be found in the verge, The street owes its name to the many members of the Slot family living along this street
(visit link)

A Mussert post is the name for a concrete border post such as those placed along some through roads in the Dutch province of Utrecht at the initiative of Anton Mussert.

Mussert worked as an engineer at the Utrecht Provincial Water Authority from 1920 to 1934 and was specifically charged with the provincial road plan, a new national development. The posts mark the boundary between provincial land and private property. The back of the posts therefore bears the letters PG: Provincial Land. On the other sides of the bollards is the provincial coat of arms of Utrecht.