Solar power - Emmen, NL
32U E 357644 N 5849980
Bij de ingang van het sonar station hangt een bord waarop je de opbrengst van de zonne-energie kunt zien.
Location: Gelderland, Netherlands

"WILDLANDS Adventure Zoo Emmen en Pure Energie verduurzamen dierentuin

Vanaf 29 augustus wordt er bij WILDLANDS Adventure Zoo Emmen jaarlijks 427.000 kWh groene stroom opgewekt met zonnepanelen. Groene energieleverancier Pure Energie heeft geïnvesteerd in de zonne-installatie. De 1905 panelen leveren een flinke bijdrage aan de verduurzaming van het park.

Behoud van natuurlijke omgeving

Het laatste zonnepaneel van het park in Emmen is op 29 augustus gelegd door Pure Energie, groenste energieleverancier van Nederland. Er zijn 1100 zonnepanelen op daken van het park geplaatst en 805 zonnepanelen rondom het waterbassin. Een mooi, uitdagend project voor Pure Energie waarbij rekening moest worden gehouden met verschillende factoren. Enerzijds werd er gekeken naar de meest geschikte plaatsing van de panelen voor een zo hoog mogelijke energieopbrengst. Anderzijds moest er rekening worden gehouden met de dieren in het park; zij hadden de tijd nodig om in alle rust te kunnen wennen aan hun nieuwe dierenverblijven en mochten niet gestoord worden.

Alfons Wispels, oprichter van Pure Energie, is enthousiast over het eindresultaat. “Er is veel afstemming geweest tussen de dierenverzorgers en onze specialisten. De panelen zijn volledig geïntegreerd in het park zonder dat de natuurlijke omgeving van de dieren is verstoord.”
Pure Energie werkt samen met klanten en bedrijven aan meer duurzaamheid in Nederland.

CO2-neutraal dierenpark

Frankwin van Beers, algemeen directeur WILDLANDS: “Duurzaamheid zit in onze genen. De natuur zelf is onze inspiratiebron. De opbrengst van de zonnepanelen draagt flink bij aan de energiebesparing van het park.”. Het park heeft een aantal inventieve maatregelen getroffen om te verduurzamen. Het draait op hernieuwbare energie, het Zonnepaleis is gebouwd met duurzame leemstenen, het heeft een eigen waterhuishouding en werkt met regionale en lokale partners. Om de ruimte optimaal te benutten zijn rondom een groot waterbassin 805 zonnepanelen geplaatst. Samen met de 1100 zonnepanelen op de daken van het park en de overige duurzame maatregelen zal de exploitatie van WILDLANDS straks CO2-neutraal zijn.

Over Wildlands
In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied. Als echte avonturier ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen. WILDLANDS is een nieuw type themapark. 22 hectare actief avontuur, natuur en cultuur.

Over Pure Energie
Pure Energie wil het eerste energiebedrijf zijn dat een glimlach op je gezicht brengt. Winst is voor het milieu en niet in geld uit te drukken. Het is het schoon opwekken van energie, en zorgt ook voor onze bijdrage aan goede doelen en duurzame projecten. En hiermee draagt Pure Energie bij aan haar missie: energie waar je blij van wordt!"

Eng
WILDLANDS Adventure Zoo Emmen and Pure Energie make zoo more sustainable

From August 29, 427,000 kWh of green energy will be generated at WILDLANDS Adventure Zoo Emmen with solar panels. Green energy supplier Pure Energie has invested in the solar installation. The 1905 panels make a significant contribution to making the park more sustainable.

Preservation of natural environment

The last solar panel of the park in Emmen was installed on 29 August by Pure Energie, the greenest energy supplier in the Netherlands. 1100 solar panels have been placed on the roofs of the park and 805 solar panels around the water basin. A beautiful, challenging project for Pure Energie in which various factors had to be taken into account. On the one hand, the most suitable placement of the panels was examined for the highest possible energy yield. On the other hand, the animals in the park had to be taken into account; they needed time to get used to their new animal enclosures in peace and quiet and were not allowed to be disturbed.

Alfons Wispels, founder of Pure Energie, is enthusiastic about the end result. “There has been a lot of coordination between the animal caretakers and our specialists. The panels are fully integrated into the park without disturbing the natural environment of the animals.”
Pure Energie works together with customers and companies on more sustainability in the Netherlands.

CO2-neutral animal park

Frankwin van Beers, managing director of WILDLANDS: “Sustainability is in our genes. Nature itself is our source of inspiration. The yield of the solar panels contributes significantly to the energy savings of the park.” The park has taken a number of inventive measures to make it more sustainable. It runs on renewable energy, the Zonnepaleis is built with sustainable clay bricks, it has its own water management system and works with regional and local partners. To make optimum use of the space, 805 solar panels have been placed around a large water basin. Together with the 1,100 solar panels on the roofs of the park and the other sustainable measures, the exploitation of WILDLANDS will soon be CO2-neutral.

About Wildlands
In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen you travel through the jungle, the savannah and the polar region. As a true adventurer you will discover new worlds, come face to face with wild animals and experience exciting adventures. WILDLANDS is a new type of theme park. 22 hectares of active adventure, nature and culture.

About Pure Energy
Pure Energie wants to be the first energy company that brings a smile to your face. Profit is for the environment and cannot be expressed in money. It is the clean generation of energy, and also ensures our contribution to charities and sustainable projects. And with this Pure Energie contributes to its mission: energy that makes you happy!"
Date of Your Photos: 06/04/2022