Minerva - Turku, Finland
Turun Museokeskuksen omistama valokuva Minerva rakennuksesta. A photo of the Minerva residential building.
Location: Finland

[FIN] Veistämönkuja - Linnankatu 59 kuvattuna kaakosta. Veistämönkujan mukulakivikadulla on pysäköityjä autoja, rakennukset reunustavat kujaa. Kuja loppuu Linnankatu 59:n kohdalle, missä on rapattu 4 -kerroksinen liike- ja asuintalo. Minerva -nimisessä talossa on aumakatto, jonka lappeessa on ristijakoisia ja vinoneliökoristeisia ikkunoita.

Valokuvan on ottanut vuonna 1957 valokuvaajaCarl Jacob Gardberg. Asunto Oy Minerva, joka on kuvattuna valokuvassa, on on rakennettu 1911 ja sai myöhemmin modernin jatko-osan taloon. Sen katutason ikkunoissa on valokuvanäyttely talon sekä alueen historiasta. Jugend tyylisen asuintalon on piirtänyt arkkitehti Fritjof Strandell. Sen rakennutti huonekalutehtailija Nikolai Boman.

[EN] Veistämönkuja - Linnankatu 59 viewed from the southeast. There are cars parked on Veistämönkuja's cobbled street, buildings line the alley. The alley ends at Linnankatu 59, where there is a plastered 4-story commercial and residential building. The house named Minerva has a gabled roof with cruciform and rhombus-decorated windows.

The photo was taken in 1957 by photographer Carl Jacob Gardberg. Asunto Oy Minerva, which is depicted in the photo, was built in 1911 and later got a modern extension to the building. In its street-level windows, there is a photo exhibition about the history of the house and the area. The Jugend-style residential house was designed by architect Fritjof Strandell. It was built by the furniture manufacturer Nikolai Boman.

[Photo source: Turun Museokeskus] (visit link)
Year photo was taken: 1957