Brouwerij JUS DE MER - Middelkerke - Belgium
Brouwerij JUS DE MER in Middelkerke
Location: West-Vlaanderen, Belgium

Jus de Mer, proudly brewed and bottled in Middelkerke.
Centraal gelegen aan de Belgische kust, op een hopscheut van het strand worden de bieren van Jus de Mer ambachtelijk gebrouwen door Alexander Verlinde en Bart Mortier.

Op de site van de voormalige brouwerij/bottelarij Lion d’Or in de Westendelaan werd er een volledige nieuwe bouwinstallatie opgericht. De geschiedenis van de brouwerij Lion d’Or gaat terug tot het jaar 1826, waar tot WO I bieren werden gebrouwen. Het oorspronkelijke gebouw werd volledig gerestaureerd en doet nu dienst als proeflokaal en feestzaal die kan gehuurd worden voor allerlei feesten en seminaries. De nieuwe brouwinstallatie werd opgericht in een nieuw gebouw die ertegen werd opgericht. Zo gaan traditie en innovatie hand in hand.

Jus de Mer blond en Jus de Mer Dubbel 8 zijn de 2 paradepaardjes van de brouwerij.
De Jus de mer blond is een verfrissend terrasbier die bij alle leeftijden in de smaak valt, zowel bij mannen als bij vrouwen. Zijn dorstlessend karakter met fruitige en licht bitterde toetsen valt perfect te combineren met de streekproducten van onze kust. Een ideaal aperitief.

Jus de Mer “Dubbel 8” is een donker degustatiebier die met zijn zijdezachte smaak en met zijnkruidige toetsen perfect te combineren valt met tal van hoeveproducten, maar ook gewoon als digestief na een avondwandeling. Gezondheid.
bron (visit link)

Centrally located on the Belgian coast, a hop's throw from the beach, the Jus de Mer beers are traditionally brewed by Alexander Verlinde and Bart Mortier.

A completely new building facility was erected on the site of the former Lion d'Or brewery/bottling company in Westendelaan. The history of the Lion d'Or brewery goes back to the year 1826, where beers were brewed until WWI. The original building was completely restored and now serves as a tasting room and banquet hall that can be rented for all kinds of parties and seminars. The new brewing installation was erected in a new building opposite it. Thus, tradition and innovation go hand in hand.

Jus de Mer blond and Jus de Mer Dubbel 8 are the brewery's two showpieces.
The Jus de Mer blond is a refreshing terrace beer that is to the taste of all ages, both men and women. Its thirst-quenching character with fruity and slightly bitter notes combines perfectly with the regional products of our coast. An ideal aperitif.

Jus de Mer "Dubbel 8" is a dark tasting beer with a silky taste and spicy notes that is perfect with many farm products, but also as a digestive after an evening walk. To your health.
source (visit link)

Location: