Kalsbeek college - Woerden - NL
Kalsbeek college - Woerden
Location: Utrecht, Netherlands

Deze school is opgericht door hoofdonderwijzer Feike Kalsbeek (1857-1941)

De persoon Feike Kalsbeek
In 1917, legde hoofdonderwijzer Feike Kalsbeek (1857-1941) de basis voor het christelijk voortgezet onderwijs in Woerden. In 1922 ging Kalsbeek met pensioen.
meer over de persoon Feike Kalsbeek vind u hier (visit link)

De plaats
Toen de voetbalvelden van Sportlust en SC Woerden na hun verhuizing niet meer werden gebruikt, werd hier een nieuw pand aan de Jozef Israëlslaan gebouwd, dat eind 1986 in gebruik genomen werd. Alleen de oude sportzaal is blijven staan en word door de school dagelijks gebruikt en in de avonduren word deze verhuurd oa aan de plaatselijke volleybal vereniging.

bron (visit link)
meer over de geschiedenis (visit link)
This school was founded by headmaster Feike Kalsbeek (1857-1941)

The person Feike Kalsbeek
In 1917, headmaster Feike Kalsbeek (1857-1941) laid the foundation for Christian secondary education in Woerden. Kalsbeek retired in 1922.
You can find more about the person Feike Kalsbeek here (visit link)

The place
When the football fields of Sportlust and SC Woerden were no longer used after their relocation, a new building was built at the Jozef Israëlslaan, which was put into use at the end of 1986. Only the old sports hall remained and is used daily by the school and in the evenings it is rented to the local volleyball club.

source (visit link)
more about the history (visit link)