Bubenec - "Unterwegs nach Atlantis" - Prague, Czech Republic
A scene from Germany / Austria / Switzerland / Czechoslovakia TV series
Location: Hlavní město Praha, Czechia

Rhon is a boy of twelve from the year 3000, he is the son of scientist who invented a time machine. His uncle, Dr. Graf is accused Academy of Sciences that breached the Basic Law - change the past...

Genre: Comedy, Fantasy
Site address: park Stromovka, Praha-Bubenec
Scene description: Idyll in 1791 - Mozart's time.

=========================================================

Rhon je dvanáctiletý chlapec z roku 3000, je synem vedce, který vynalezl stroj casu. Jeho strýc doktor Graf je obvinen Akademií ved, že se provinil proti základnímu zákonu cestování casem a to - menit minulost. Aniž by Rhon informoval svého otce, vydá se na cestu do minulosti. Má totiž podezrení, že jeho strýc chce ze svého na zámku Noir, cestovat casem do 16. Století. Sice strojem casu odjede, ale pristane v roce 1982, protože se stroj poškodí. Ale je sledován muži z budoucnosti. Pomuže mu chlapec Mark, kterému bylo práve dvanáct let. Rhon potrebuje k oprave svého stroje rtut. Mark všem vypráví o divném chlapci z budoucnosti, ale nikdo mu neverí ani slovo. Ale když ukáže stroj, konecne se mu pomoci dostane a on muže pokracovat ve své ceste. Na výlet do roku 1791 do Vídne k návšteve Mozarta. Ve Vídni potká muže, který je podobný strýci Grafovi. Ukáže se, že to je v šílený alchymista Kelley, který má v držení elixír života z Atlantidy a je mu již více než 200 let. Kelley chce získat stroj casu a s jeho pomocí plánuje návrat do doby Rudolfa II., protože jeho elixír už dochází a on potrebuje získat další. Ukradne však druhý stroj casu, kterým spolecník doktora Grafa, Bernhard pronásleduje Rhona, Kelley ho zabije a zmizí. Rhon se vrátí do budoucnosti a informuje svého strýce o smrti doktora Bernarda a zmizení Kelleyho. Navštíví Marka a s dalším úcastníkem Earlem odletí do Prahy 16. Století. Tam jsou zatceni vojáky a uvezneni pro podezrení z carodejnictví. Císar Rudolf II. Je nutí, aby mu vyrobili zlato. Ve stejné dobe se objeví i Kelley a k prekvapení všech má sebou Markovu sestru Judy. Ta pomuže císari od silné bolesti hlavy a pomuže ostatním na svobodu. Kelley v mezidobí ukradne mapu Atlantidy, ale je pronásledovaný Markem a Rhonem. Kelley, jehož stroj casu se rozbije nekde v Egypte, v dobe faraonu zemre. Mapu Atlantidy si vezme doktor Graf, ale nemuže se vrátit do budoucnosti, protože stroj je kontaminován pouštní bourí a tak nouzove pristane v daleké minulosti a setkává se zde s kmenovou princeznou Rhu. Toto pristání se datuje tri roky pred tím než je Atlantida potopena. Earl se chce vrátit do budoucnosti, aby pripravil velkou výpravu k znovuobjevení Atlantidy, ale palubní pocítac AL-2 ohlásil, že se blíží zemetresení. I Rhu a ostatní je varují pred návratem domu.
Movie or TV Show: Unterwegs nach Atlantis

Year Released or First Aired: 1,982.00