Marian Column - Horní Police, Czech Republic
Marian Column - Horní Police
Location: Liberecký kraj, Czechia

Mariánský sloup v Horní Polici byl porízen v roce 1714 z nadace majitelky polického panství Anny Marie Františky velkovévodkyne Toskánské. Autorem socharské výzdoby je dvorní sochar velkovévodkyne Ondrej Dubke.

Sloup stojí na netradicním míste na brehu reky mezi mosty.
Sousoší vytvoril Ondrej Dubke za úcasti dalších remeslníku. Barokní mariánské sousoší se skládá ze soch ctyr svetcu a Panny Marie. Postaveno bylo na míste nálezu mariánské sošky, zde vyplavené. Vzhled sochy Panny Marie je totožný se soškou, která je dvouoblicejová, hledíc jak na kostel, tak na zámek.

=========================================================

The Marian Column in Horní Políce was acquired in 1714 from the foundation of the owner of the Políce estate, Anna Maria Franziska, Grand Duchess of Tuscany. The author of the sculptural decoration is the court sculptor of the Grand Duchess Ondrej Dubke.
Style: Baroque

Type of building (structure): Marian or Holy Trinity column