Ballerup Super Arena, Ballerup - Denmark
33U E 334724 N 6178146
Ballerup Super Arena blev bygget i 2001. Cykelbanen bruges af landets bedste baneryttere- Ballerup Super Arena was built in 2001. The velodrome is being used by the best track cycklists in Denmark.
Location: Denmark

Ballerup Super Arena, tidligere kaldet Siemens Arena, er en sportsarena beliggende i Ballerup og en del af Ballerup Idrætsby.

Til dagligt fungerer hallen som multiarena til træning for lokale foreninger. Cykelbanen er Team Danmark-elitesportscenter for landets bedste banecykelryttere. Året rundt afholdes der løbende stævner for både amatører og professionelle. VM i badminton, landskampe i basketball, regionals i Crossfit og VM i banecykling er blandt andet blevet afholdt her med stor succes.

Hallens samlede areal er 15.000 m² og har kapacitet på 9.200 til stående gæster.

Ballerup Super Arena blev indviet 28. december 2001. Den 2. januar 2003 kollapsede taget. Ingeniørfirmaet COWI konkluderede senere, at det var en beregningsfejl, der var skyld i kollapset og det nye tag blev efterfølgende forstærket af kabler.

Arenaen har tidligere dannet ramme om bl.a. til Københavns seksdagesløb og store koncerter med kunstnere som Rihanna, Back Street Boys og Thomas Helmvig.

I 2010/2011 fungerede Ballerup Super Arena som hjemmebane for håndboldklubben AG København. Desuden afholdtes der også Dansk Melodi Grand Prix, MGP og det københavnske 6-dages løb.

Arenaen ejes af Ballerup Kommune.
Kilde: wikipedia.dk

Ballerup Super Arena (formerly Siemens Arena) is a multi-purpose indoor arena, in Ballerup, Denmark. The velodrome has a seated capacity of 6,500. During concerts, the arena can accommodate an audience of up to 9,200. It is owned by Ballerup Municipality. The arena is also a venue for many company events, conferences, team building events, trade fairs, company sports events and cycling events.

The arena was opened in 2001. In 2003, the roof collapsed, as a result of a miscalculation in design and the new roof was reinforced with cables. It's the only international indoor velodrome in the Nordic Countries.

It hosts one of Denmark's two indoor velodromes and is often used for six-day racing and UCI Track Cycling World Cup Classics events. It was the host for the UCI Track Cycling World Championships in 2002 and 2010. The cycling track is a 250 metres (820 ft) track made of wood.

In 2009 it hosted the World Taekwondo Championships.

The arena hosted Dansk Melodi Grand Prix 2011 on 26 February, the first time Copenhagen hosted the competition since 2002.

It also hosted the 2014 BWF World Championships.
Source: wikipedia.org