Torre do reloxo - Betanzos, A Coruña, Galicia, España
Torre reloxo Betanzos
Location: Galicia, Spain

Construído no século XV e reformado no XVII despois dunha remodelación barroca, o pazo de Bendoña debe o seu nome a esta afamada familia nobiliaria, unha das máis destacadas do país.
A Torre do Reloxo está datada no século XVI [aínda que hai opisións que a sitúan entre o XIII e o XIV] e consta cunha planta poligonal brasonada coas armas da cidade. Como se pode apreciar, atópase pegada á Igrexa de Santiago, aínda que non forma parte da igrexa-pode ser anterior-nin-aquí está a curiosidade- do patrimonio da igrexa. A súya titularidade é municipal, e unha das súas máis lembradas reparacións tivo lugar despois do afamado terremoto de 1755 que devastou Lisboa e toda a costa atlantico-portuguesa.

eng: Built in the century XV and reformed in the XVII after a redesign barroca, the pazo of Bendoña owes his name the this famed family noble, one of the most highlighted of the country.
The Tower of the Clock is dated in the century XVI [although there are opinions that situate it go in the XIII and the XIV] and features with a plant polygonal and with coats of arms with the arms of the city. As if it can appreciate, finds footprint to the Church of Santiago, although no form part of the church-can be previous-neither-here is the curiosity- of the heritage of the church. His titularity is municipal, and one of the his more remembered repairs took place after the famed earthquake of 1755 that devastated Lisbon and all the coast atlantico-Portuguese.
Group that erected the marker: council of Betanzos

Address of where the marker is located. Approximate if necessary: