Antiguo colexio de orfas - Betanzos, A Coruña, Galicia, España
neoclasical school and house of orphans
Location: Galicia, Spain

"Edificado entre os anos 1775 e 1780, o Colexio de Orfas ten o seu precedente no antigo Hospital d aAnunciata [actual convento das MM AA Recoletas], lugar onde exercían a súa obra as fundacións de Dª Úrsula Menéndez de Texeda e de Dª Xohana Díaz de Lemos. O Colexio recollía as nenas, educábaas e preparábaas para casar, proporcionándolles mesmo o correspondente dote matrimonial.
Máis adiante pasaría a ser escola pública e de 1947 a 1989, biblioteca municipal, antes de destianrse a outros servicios públicos."

engl: "Building It go in the years 1775 and 1780, the School of Orphan has his precedent in the ancient Hospital of Anunciata [current convent of the MM AA Recoletas], place where exerted his work the foundations of Dª *Úrsula Menéndez of Texeda and of Dª Xohana Díaz of #Read them to me. The School collected the girls, educated and prepared to marry, providing even the corresponding matrimonial dowry.
More forward it would spend to be public school and of 1947 to 1989, municipal library, before destining it other public services."
Group that erected the marker: council of betanzos

Address of where the marker is located. Approximate if necessary: