Van Ranzow's Bank - Arnhem, Netherlands
Markant en bekend gebouw in Arnhem waar nu café Dudok is gehuisvest. Vroeger de Van Ranzow's Bank
Location: Gelderland, Netherlands

Het bankgebouw van de Algemene Bank Nederland (ABN) op de hoek Broerenstraat en Koningstraat. Het pand werd in 1920-1921 gebouwd naar een ontwerp van architect J.P. Stok als huisvesting van de Van Ranzow's Bank.
Het bankgebouw werd in 1955 verbouwd in opdracht van de Twentsche Bank die er toen in zat. Later werd dat dus de ABN waar de Twentsche Bank in opging en nu zit alweer een flink aantal jaren Café Brasserie Dudok erin.
Het bankgebouw is een rijksmonument.

English:
The bank building of the Algemene Bank Nederland (ABN) on the corner of Broerenstraat and Koningstraat.
The building was built in 1920-1921 to a design by architect J.P. Stok as housing the Van Ranzow's Bank.
The bank building was renovated in 1955 by order of the Twentsche Bank that was in it at the time. Later that became the ABN where the Twentsche Bank merged and now Café Brasserie Dudok has been in it for quite a few years now.
The bank building is a national monument.
Koningstraat 40, 6811 DH Arnhem