RM: 518131 - Toegangshek - Rijswijk
19th century fence, entrace to a monumental farm complex.
Location: Zuid-Holland, Netherlands

NL:

Ik heb op dit erf gewerkt voor de realisatie van een nieuwe woning. Tegelijkertijd was het natuurlijk ook een goed idee om al de Rijksmonumenten op dit erf te waymarken!. Ik heb de schuur alleen niet gedaan omdat je daarvoor het erf zelf moet oplopen (privé-terrein).

Van monumentenregister.cultureelerfgoed.nl:
"Toegangshek als onderdeel van het boerderijcomplex "Paulinaburch", uit laatste decennium van de 19de eeuw; geplaatst bij de oprijlaan tot het erf.

N.B. het hek is begin jaren negentig van de 20ste eeuw gerestaureerd.

Toegangshek bestaande uit smeedijzeren hekpijlers met daarop de naam "PAULINA" en "BURCH", voorzien van wangen met gesmede krullen. Daartussen een dubbel draaihek met spijlen eindigend in pieken.

Toegangshek, van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde en de ensemblewaarde als voorbeeld van een zorgvuldig gedetailleerd hekwerk behorend bij een boerderijcomplex."

ENG:

I worked on this property for the realization of a new home. At the same time, it was of course also a good idea to waymark all the national monuments in this yard! I did not use the shed only because you have to walk up the yard yourself (private property).

from monument register.cultureelerfgoed.nl:
"Entrance gate as part of the "Paulinaburch" farm complex, from the last decade of the 19th century; placed at the driveway to the yard.

N.B. the fence was restored in the early 1990s.

Entrance gate consisting of wrought iron gate pillars bearing the names "PAULINA" and "BURCH", with cheeks with forged curls. In between is a double turnstile with bars ending in peaks."
Monument Number: 518131

Address of this Rijksmonument: