Keeses molen, Kasterlee, Belgium
Keses molen, Kerkendijk, Kasterlee
Location: Antwerpen, Belgium

NL

Keeses Molen staat op een uitloper van de Kempense Heuvelrug, de Kabouterberg genaamd, aan de Geelse Baan (vlak bij het Heemerf De Waaiberg) in Kasterlee. Het is een maalvaardige, typisch Kempense standerdmolen met een open voet. De molen werd gebouwd rond 1650, en stond toen op de Dam in Antwerpen. Van daar werd hij in 1853-'54 verplaatst naar het gehucht Lo in Heist-op-den-Berg, en in 1922 naar "de Heesbergen" langs de Retsebebaan in Kasterlee, ter vervanging van een omgewaaide molen

EN

Keeses Molen stands on an offshoot of the Kempense Heuvelrug, called the Kabouterberg, on the Geelse Baan (near the Heemerf De Waaiberg) in Kasterlee. It is a grinding, typical Kempen standerdmolen with an open foot. The mill was built around 1650, and was then on dam square in Antwerp. From there he was moved in 1853-'54 to the hamlet of Lo in Heist-op-den-Berg, and in 1922 to "de Heesbergen" along the Retsebebaan in Kasterlee, replacing a blown mill
Date of Manufacture: 01/01/1650

Purpose: Milling