Warscapes of Røsnæs - Kalundborg, Denmark
32U E 617344 N 6179099
Ved Røsnæs fyr kan man se en modelleret udgave af Røsnæshalvøen. På miniaturen kan man se forskellige interessepunkter på den historiske vandrerute, der strækker sig halvøen rundt. Røsnæs har været central for kontrollen af Storebælt i 1000 år.
Location: Denmark

Militær aktivitet i området strækker sig over 1000 år og punkterne, du kan besøge i landskabet illustreres på modellen.

For vikingerne omkring år 900-1000 var det vigtigt at kontrollere og observere trafikken i Storebælt og den funktion har Røsnæs egentlig haft lige siden. Under svenskekrigene i 1600-tallet og de engelske krige i 1800-tallet var Røsnæs centralt for kontrollen med og overvågningen af bæltet.

Under Den anden verdenskrig etablerede den tyske besættelsesmagt radar og observationsposter herude. Og under den kolde krig observerede marinen sovjetisk flådeaktivitet i Storebælt herfra.

Turfolder fås på stedet.

English: Røsnæs peninsula. In the small scale model of the peninsula, you can see various points of interest on the historic hiking trail that stretches around the peninsula. Røsnæs has been central to the control of the Great Belt for 1000 years.

Military activity in the area extends over 1000 years and the points you can visit in the landscape are illustrated on the model.

For the Vikings around the year 900-1000, it was important to control and observe the traffic in the Great Belt and that function Røsnæs has actually had ever since. During the Swedish wars in the 17th century and the English wars in the 19th century, Røsnæs was central to the control and surveillance of the belt.

During World War II, the German occupying forces established radar and observation posts out here. And during the Cold War, the Danish Navy observed Soviet naval activity in the Great Belt from here.

Trip folder is available on site.
Address and Hours Available to the Public: