Mosevrå Kirke - Oksbøl, Danmark
Location: Denmark

Mosevrå kirke, beliggende mellem Mosevrå og Vejers, er stadig i brug på trods af, at området er består af spøgelseshuse.
Kirken blev bygget i 1891 og var tegnet af arkitekten F. Ulldal. Kirken skulle betjene borgerne i Mosevrå og det store naturområde omkring Mosevrå og Vejers.
Omkring 1968 blev 120 familier tvangsflyttet fra deres hjem i de små byer Grærup, Børsmose og Mosevrå ved Oksbøl.
Tvangsflytningen og ekspropriationen skete for at give plads til en udvidelse af militærets øvelsesterræn ved Oksbøl i koldkrigsårene.
Vinduer og døre på bygningerne blev blændet af, men for at husene så beboede ud malede forsvaret i sin tid, sprosser og ruder.
Kirken var den eneste bygning, som fik lov til at bestå og stadig blive brugt som kirke. Der er stadig gudstjenester og der er også begravelser på kirkegården.
Den nærmeste by Oksbøl er 4 km væk. Siden ophøret af den Kolde Krig er der kommet sommerhusbebyggelser enkelte steder, blandt andet i Mosevrå 2 km fra kirken. Ellers er området stadig militærområde, naturområde og turistområde.

Mosevrå church, located between Mosevrå and Vejers, is still in use despite the fact that the area is made up of ghost houses.
The church was built in 1891 and was designed by the architect F. Ulldal. The church was to serve the citizens of Mosevrå and the large nature area around Mosevrå and Vejers.
Around 1968, 120 families were forced to leave their homes in the small towns of Grærup, Børsmose and Mosevrå at Oksbøl.
The relocation and expropriation happened to give way to an expansion of the military training ground at Oksbøl during the Cold War years.
The windows and doors of the buildings were dazzled, but for the houses to be inhabited, the defense painted in its time, sprouts and panes.
The church was the only building that was allowed to survive and still be used as a church. There are still services and there are also funerals in the cemetery.
The nearest town Oksbøl is 4 km away. Since the end of the Cold War, there have been holiday home settlements, including in Mosevrå 2 km from the church. Otherwise, the area is still a military area, nature area and tourist area.

Church Name: Mosevrå Kirke

Church In Use (even only just occassionally): yes