Tavastin Kappeli / Tuomiokirkko - Turku, Finland
Tavastin Kappelin eli Pyhän Ruumiin Kappelin kaksi kookasta lasimaalausta. Two large stained glass paintings of the Chapel of the Holy Body / Chapel of Tavast.
Location: Finland

[FIN] Tavastin kappeli eli entinen Pyhän ruumiin kappeli on hautakammioista suurin. Sen rakennutti piispa Maunu Tavast (k. 1452). Hänen hautansa on hautakammion keskellä. Hänen vasemmalla puolellaan on haudattuna hänen seuraajansa Olavi Tavast (k. 1460) sekä oikealla puolella piispa Maunu Stjernkors (k. 1500). Kammioon on haudattu myös piispa Martti Skytte (k. 1550) sekä skotlantilainen kenraalimajuri Samuel Cobron. (1574–1621) Kammion ympärillä on rautainen aitaus, johon on kuvattu Tavast-suvun vaakunoita sekä vuosiluku 1425.

Kappelin pohjois-seinällä on kahdessa ikkunassa suurikokoiset lasimaalaukset. Ne on tehnyt taiteilija Wladimir Swertschkoff 1870-luvulla. Maalauksista ensimmäisessä on Jeesus ristillä ja toisessa surraan vuoden 1615 tapahtumia.

[EN] The Tavast Chapel, the former Chapel of the Holy Body, is the largest of the tombs. It was built by Bishop Maunu Tavast (c. 1452). His grave is in the middle of the tomb. On his left is buried his successor Olavi Tavast (c. 1460) and on his right is Bishop Maunu Stjernkors (c. 1500). Bishop Martti Skytte (c. 1550) and Scottish Major General Samuel Cobron are also buried in the chamber. (1574–1621) Around the chamber is an iron fence depicting the coats of arms of the genus Tavast and the year 1425.

The north wall of the chapel has large stained glass windows in two windows. They were made by the artist Wladimir Swertschkoff in the 1870s. In the first of the paintings is Jesus on the cross and in the second are mourned the events of 1615.

[source: wikipedia]
Type of building where window is located: Church