Cornelis Verhoeven - Raadhuis Den Dungen, the Netherlands
Quote by the philosopher Cornelis Verhoeven on the town hall of Den Dungen
Location: Noord-Brabant, Netherlands

Boven de oude ingang van het raadhuis van Den Dungen staat de zin:
"Niets luistert nauwer dan het woord, dat samen klinkt wat samen hoort" . Aan de linkerkant staat het jaartal 1877 en aan de rechterkant 1977. Het raadhuis dateert uit 1877 (ensie.nl). De quote zal tijdens het 100-jarig bestaan van het raadhuis in 1977 boven de ingang zijn geplaatst. De zin is bedacht door de filisoof Cornelis Verhoeven (fasol.nl)

van wikipedia:

Cornelis (Kees) Wilhelmus Maria Verhoeven (Udenhout, 2 februari 1928 – Den Bosch, 11 juni 2001) was een Nederlands filosoof, essayist en hoogleraar. Na een afgebroken priesteropleiding studeerde hij in Nijmegen klassieke talen, wijsbegeerte en godsdienstwetenschap. Hij promoveerde in 1956 op De symboliek van de voet, een proefschrift over godsdienstgeschiedenis. Van 1955 tot 1982 was hij leraar klassieke talen in Den Bosch, laatstelijk verbonden aan het Jeroen Bosch College. In 1982 aanvaardde hij aan de Universiteit van Amsterdam het ambt van gewoon hoogleraar in de filosofie van de klassieke oudheid; na de opheffing van die leerstoel, in 1987, volgde een aanstelling als gewoon hoogleraar in de metafysica en haar geschiedenis. Hij ging met emeritaat in 1993.

Verhoeven schreef vooral filosofische essays. Daarnaast vertaalde hij onder anderen klassieke auteurs. In totaal publiceerde hij meer dan 80 titels en duizenden artikelen en stukken. Enkele van zijn boeken zijn vertaald, onder meer in het Engels en het Duits, zoals Rondom de leegte (1965) en Inleiding tot de verwondering (1967). Verhoeven oriënteerde zich vooral op de continentale filosofie; uit zijn werk spreekt bewondering voor uiteenlopende denkers als Plato, Leibniz en Heidegger. Naast de filosofie en de cultuurkritiek, is een aantal geschriften ook autobiografisch van aard. Zo geeft hij in het werk Zonder een zucht, over de weken voorafgaand aan de dood van zijn vader, blijk van een literaire gevoeligheid. Hoewel het Verhoeven aan officiële erkenningen van zijn talent niet ontbroken heeft, bleef hij tijdens zijn leven voor het grote publiek goeddeels een onbekende. Volgens velen was hij niettemin de meest oorspronkelijke denker van ons taalgebied in de twintigste eeuw.

Above the old entrance to the town hall of Den Dungen is the sentence:
"Nothing is closer than the word that sounds together what belongs together". The year 1877 is on the left and 1977 on the right. The town hall dates from 1877 (ensie.nl). The quote will have been placed above the entrance during the 100th anniversary of the town hall in 1977. The sentence was coined by the philosopher Cornelis Verhoeven (fasol.nl)

from wikipedia:

Cornelis (Kees) Wilhelmus Maria Verhoeven (Udenhout, February 2, 1928 - Den Bosch, June 11, 2001) was a Dutch philosopher, essayist and professor. After an aborted priest education, he studied classical languages, philosophy and religious studies in Nijmegen. He obtained his doctorate in 1956 with The Symbolism of the Foot, a dissertation on religious history. From 1955 to 1982 he taught classical languages ??in Den Bosch, most recently associated with the Jeroen Bosch College. In 1982 he accepted the position of full professor of the philosophy of classical antiquity at the University of Amsterdam; after the abolition of that chair, in 1987, he was appointed full professor of metaphysics and its history. He retired in 1993.

Verhoeven mainly wrote philosophical essays. He also translated, among others, classical authors. In total he published more than 80 titles and thousands of articles and pieces. Some of his books have been translated, including into English and German, such as Around the void (1965) and Introduction to wonder (1967). Verhoeven focused mainly on continental philosophy; his work shows admiration for diverse thinkers such as Plato, Leibniz and Heidegger. In addition to philosophy and cultural criticism, a number of writings are also autobiographical in nature. For example, in the work Zonder een zucht, about the weeks prior to the death of his father, he shows a literary sensitivity. Although Verhoeven has not lacked official recognitions of his talent, he remained largely unknown to the general public during his lifetime. According to many, he was nevertheless the most original thinker of our language area in the twentieth century.
Bosscherweg 1 Den Dungen