Manneken Pis - Bogense, Denmark
32U E 568542 N 6158325
Manneken Pis i Bogense. Statuen, fra 1934, i Bogense er en kopi - eller replika - af den originale statue i Bruxelles.
Location: Denmark

Manneken Pis i Bogense er en kopi af den originale statue i Bruxelles.

Den lille figur har en spændende historie:I det 19. århundrede blev et spædbarn fundet på færgen fra Klakring. Da ingen af passagererne ville vedkende sig barnet, tog slagter Levinsohn drengen i pleje, og senere blev drengen adopteret af Levonsohns datter. Drengen Willum Fønss voksede op i Bogense og fik, efter nogle år i udlandet, titel af konsul.

Konsulen var Bogense dybt taknemmelig, og den 20. marts 1934 afslørede hans datter, Baronesse Rosenkrantz, den lille statue af Manneken, hvis historie man kunne sammenligne med konsulens.

Den sande histoire er lidt mere prosaisk - Willum Fønss var uægte søn af slagter Levinsohns datter Charlotte Emilie Levin, og spædbarnet kom til Bogense, hvor han fik en lykkelig opværkst i Bogense hos sin mormor og morfar.

Dengang var den lille nøgne dreng ikke populær hos alle i byen - og nogle ville gerne have givet ham bukser på hver dag.
Nutildags er Manneken i Bogense dog meget populær hos lokale såvel som turister.

Ved specielle lejligheder bliver Manneken Pis, som tvillingen i Brussels, klædt ud.

English: The Manneken Pis in Bogense is a copy of the original statue in Brussels.

The little figure has an intriguing story: In the 19th century, an infant was found on the ferry from Klakring. As none of the passengers would acknowledge the child, butcher Levinsohn took care of the boy, and later the boy was adopted by Levonsohn's daughter. The boy Willum Fønss grew up in Bogense and, after a few years abroad, was given the title of consul.

The consul was deeply grateful to Bogense, and on March 20, 1934, his daughter, Baroness Rosenkrantz, unveiled the small statue of Manneken, the history of which can be compared to that of the consul.

The true story is a bit more prosaic - Willum Fønss was the illegitimate son of butcher Levinsohn's daughter Charlotte Emilie Levin, and the infant came to Bogense, where he got a happy upbringing in Bogense with his grandmother and grandfather.

At the time, the little naked boy was not popular with everyone in town - and some would have liked to give him pants on every day.
Nowadays, however, Manneken in Bogense is very popular with locals as well as tourists.

On special occasions, Manneken Pis, like the twin in Brussels, is dressed up.