De Graanhalm, Burgh-Haamstede, Netherlands
De Graanhalm, Burghseweg, Burgh-Haamstede, Zeeland, Netherlands
Location: Zeeland, Netherlands

NL

De Graanhalm is een molen uit 1847 in Burgh-Haamstede in de Nederlandse gemeente Schouwen-Duiveland. De molen is beter bekend als de Pannekoekenmolen. Vernoemd naar het pannekoekenhuis wat sinds 1978 geopend is. Nadat in 2003 een zaagraam werd aangebracht is de molen een gecombineerde koren- en zaagmolen. In het bij de molen gelegen Pannekoekenhuis wordt het in de molen gemalen meel verwerkt in pannenkoeken. Het meel wordt ook verkocht in de molenwinkel die is aangebouwd.

EN

De Graanhalm is a mill from 1847 in Burgh-Haamstede in the Dutch municipality of Schouwen-Duiveland. The mill is better known as the Pannekoekenmolen. Named after the pancake house which has been open since 1978. After a saw window was installed in 2003, the mill is a combined grain and saw mill. In the Pannekoekenhuis located near the mill, the flour ground in the mill is processed into pancakes. The flour is also sold in the mill shop that is attached.
Date of Manufacture: 01/01/1847

Purpose: Saw Milling