Hermitage Amsterdam - Amsterdam, the Netherlands
Great art museum in the centre of Amsterdam
Location: Noord-Holland, Netherlands

van wikipedia:

Hermitage Amsterdam is een museum waar verschillende kunsttentoonstellingen te zien zijn uit diverse museale collecties. Er is altijd een tentoonstelling uit de collectie van het Hermitage Museum in Sint Petersburg, met ruim drie miljoen objecten een van 's werelds grootste musea. Daarnaast zijn, uit de collectie van het Amsterdam Museum, beroemde 17e-eeuwse Hollandse groepsportretten uit de Nederlandse Gouden Eeuw te bekijken, in de tentoonstelling Groepsportretten van de 17e eeuw. Sinds 2016 is ook het Outsider Art Museum in de Hermitage gevestigd.

Het museum is begonnen als een dependance van de Hermitage in Sint-Petersburg. Het werd in februari 2004 geopend, toen nog bescheiden van omvang en ondergebracht in een bijgebouw aan de Nieuwe Herengracht. In 2009 volgde de verhuizing naar het grote gebouw van de Amstelhof. Het werd op 19 juni 2009 officieel geopend door koningin Beatrix en de Russische president Dmitri Medvedev en op 20 juni opengesteld voor het publiek. Vanaf het begin werd de Hermitage druk bezocht. Al na ruim een jaar werd, op 15 augustus 2010, de miljoenste bezoeker geregistreerd, en in 2019, ook op 15 augustus, werd de vijfmiljoenste bezoeker verwelkomd.

from wikipedia:

Hermitage Amsterdam is a museum where various art exhibitions from various museum collections can be seen. There is always an exhibition from the collection of the Hermitage Museum in Saint Petersburg, with over three million objects one of the world's largest museums. In addition, famous 17th-century Dutch group portraits from the Dutch Golden Age from the collection of the Amsterdam Museum can be viewed in the exhibition Group Portraits of the 17th Century. The Outsider Art Museum has also been located in the Hermitage since 2016.

The museum started as an annex of the Hermitage in Saint Petersburg. It was opened in February 2004, when it was still modest in size and housed in an outbuilding on Nieuwe Herengracht. In 2009, the move to the large Amstelhof building followed. It was officially opened by Queen Beatrix and Russian President Dmitry Medvedev on June 19, 2009 and opened to the public on June 20. From the beginning the Hermitage was well attended. After just over a year, the millionth visitor was registered on August 15, 2010, and in 2019, also on August 15, the five millionth visitor was welcomed.
Name: Hermitage Amsterdam

Location: