RM: 35406 - Raadhuis - Stavenisse
De Stove, raadhuis - Overheidsgebouw - 1868
Location: Zeeland, Netherlands

Vrijstaand rechthoekig gebouw, in gedenksteen gedateerd 1868, v.m. Raadhuis. Schilddak met hoekschoorstenen. De schuifvensters hebben in de bovenruiten een boogvulling. Hardstenen vensterdorpels pleistercordonlijst en gepleisterde consoles aan de gevellijst. Stoeptrap voor de voordeur.

Bron: Rijksmonumentenregister

Het voormalig raadhuis van Stavenisse is een vrijstaand, rechthoekig pand uit 1860. Het is gebouwd in neoclassicistische stijl naar het ontwerp van J.K. Labrijn. Tot 1956 is het als raadhuis in functie geweest. Rijksmonument sinds 1974.

Tegenwoordig is in het gebouw een museum/informatiecentrum gevestigd en tevens doet het dienst als dorpshuis en zaalverhuur.

Bron (bewerkt): Wikipedia (visit link)
Monument Number: 35406