45 - Naaldwijk - NL - Fietsroutenetwerk Midden-Delfland
31U E 583110 N 5761541
Fietsknooppunt 45 gelegen in Naaldwijk nabij de rotonde met de Grote Woerdlaan, Verburchlaan en Verspycklaan.
Location: Zuid-Holland, Netherlands

Op dit knooppunt kijkt men uit op de watertoren van Naaldwijk.
De 41 meter hoge WATERTOREN is een rijksmonument en is in 1930 gebouwd naar een ontwerp van H. Sangster.
De cilindrische watertoren van beton (skelet) en baksteen (ommanteling) van rode Groningse mondsteen met brandkoppen gemetseld in kruisverband, bestaat uit een sterk vertikaal gelede schacht en een vlakbodem reservoir bekroond door een koepeldak bekleed met koperen platen. De schacht wordt vertikaal geleed door zware taps toelopende steunberen (in totaal vier traveeën) op een omlopende betonnen plint; in de top van de steunberen twee lichtsleuven boven betonnen lekdorpeltjes. De afgeronde top van de steunberen heeft net als de uitgemetselde basis een rollaag. Tussen de steunberen bevinden zich vijf uitgespaarde verticale lichtsleuven van één kops diepte met stalen ramen voorzien van draadglas tussen gemetselde, afgeschuinde muurdammen; aan de voet bekleed met vertikale, grindbetonnen platen, ook aan de top grindbetonnen licht uitkragende afdekplaten. Aan de noordzijde is de entree geplaatst, bestaande uit een houten, opgeklampte voordeur boven een hardstenen drempel.

In het resevoir bevinden zich, boven de lichtsleuven, drie kleine vensters. Rond de betonnen daklijst loopt een zone met daarin 24 verticale raampjes tussen grindbetonnen platen met aan de onderzijde per plaat een geultje.

De watertoren is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde door de plaats in de geschiedenis van de regionale nutsbedrijven.

Vanaf deze rotonde kan men kiezen om naar Naaldwijk / Honselersdijk / Monster te gaan.

De volgende knooppunten zijn te benaderen:
* Knooppunt 46 richting Noord-Oost / Honselersdijk
* Knooppunt 12 richting Noord / Monster, 's-Gravenzande, Poeldijk
* Knooppunt 16 richting Zuid-Oost / Naaldwijk
Node Number: 45

Reachable Nodes:
* Knooppunt 46 richting Noord-Oost / Honselersdijk * Knooppunt 12 richting Noord / Monster, 's-Gravenzande, Poeldijk * Knooppunt 16 richting Zuid-Oost / Naaldwijk