Sten ved Jægerspris Slot
32U E 686171 N 6194074
Sten brugt af Frederik VII når han skulle stige på sin hest. Uppingstone used by King Frederick VII when he wanted to get on his horse.
Location: Denmark

Foran det smukke Jægerspris Slot findes denne sten, som kongen brugte når han skulle ud at ride. Stenen er ottekantet og i granit.
Kilde: "Jægerpris - slottets bygningshistorie og dets samlinger" af Torben Holck Colding

Stenen står på gårdspladsen foran sydfløjen af slottet der blev bygget fra 1590-1600.

Efter en kort periode i privat eje fra 1673 til 1679 overgik slottet til kongehuset i 1679 og Fredrik VII var den sidste kongelige ejer af slottet. Ved enevældens ophør i 1848 overgik slottet til staten.

In front of the beautiful Jægerspris Castle this upping stone is situated. The stone was used by the King when he wanted to go fro a ride. It is octagonal and made by granite.
Source: Kilde: "Jægerpris - slottets bygningshistorie og dets samlinger" af Torben Holck Colding (book)

The stone is situated at the courtyard in front of the southern wing of the castle built from 1590-1600.
Despite a short periode from 1673 til 1679 the castle was on royal ownership. King Fredrick VII was the last king to own the castle before until it was ceded to the Danish state in 1848 in connection with the adoption of the Danish Constitution.