Pyhän Mikaelin Kirkko - Laitila, Finland
Laitilan keskustassa oleva kookas keskiaikainen kirkko. A large medieval church in the center of Laitila.
Location: Finland

Laitilan Pyhän Mikaelin kirkko on keskiaikainen harmaakivikirkko, joka sijaitsee Laitilassa. Kivikirkko rakennettiin todennäköisesti noin vuosina 1460–1483.

Kalannin koulukunta teki kirkon kalkkimaalaukset Pietari Henrikinpojan johdolla vuonna 1483. Muun muassa kirkon arkadikaarissa on taitavasti maalattu vapaasti aaltoileva köynnöskoristemaalaus. Kirkossa on myös krusifiksi 1400-luvulta.
Kirkko on holvattu myöhäisgoottilainen kolmilaivainen hallikirkko. Holvaus on viisitraveinen ja sen pilareiden poikkileikkaus on ristin muotoinen. Tiilipääty lännessä on samantapainen kuin Porvoon tuomiokirkossa.

Keskuskatu 7, 23800 Laitila.

St. Michael's Church (Pyhän Mikaelin Kirkko) in Laitila is a medieval greystone church located in Laitila. The stone church was probably built between 1460 and 1483.

The Kalanti school of art made the church's limestone paintings under the direction of Peter Henrikinpoika in 1483. Among other things, the church's inner wall artwork is cleverly painted with a free-waving vine decoration. The church also has a crucifix from the 15th century.
The church is a vaulted late Gothic three-nave hall church. The vault is five-pointed and the cross-section of its pillars is cross-shaped.

[source: wikipedia]
Building Materials: Stone