Land voor Water - Moordrecht, NL
31U E 614620 N 5760690
[NL] Tableaus gemaakt voor de stichting Drost-IJserman uit het voormalige verzorgingshuis Huize Moerdregt. [EN] Tableaus made for the Drost-IJserman foundation from the former care house Huize Moerdregt.
Location: Zuid-Holland, Netherlands

[NL]
Het tableau voor het beeld Land voor Water is in 1977 door de kunstenaar Henk Mooij (1930- 2015) gemaakt in opdracht van de Stichting van Drost-IJserman voor het verzorgingshuis Moerdregt. Het beeld bestond toen uit verschillende losse onderdelen die op de muur in het winkeltje van het verzorgingshuis Huize Moerdregt waren bevestigd.
Het tableau verbeeldt de geschiedenis van de stichting. Op de keramische blokken staan het huis van de heer en mevrouw Drost-IJserman, het hek van hun grafkelder, het weeshuis aan het Westeinde en de boerderij Hulkestein (Middelweg 24). Verder zien we het beeldmerk van de stichting op een boerderij hek.
Na de sloop van het verzorgingshuis werden de diverse onderdelen van het kunstwerk bij de Historische Vereniging Moordrecht ondergebracht. In 2019 werd door Jan Dirk Vink van deze onderdelen een nieuw beeld gemaakt welke in het Drost-IJsermanparkpark achter het voormalige gemeentehuis van Moordrecht geplaatst is.

[EN]
The tableau for the sculpture Land for Water was made in 1977 by the artist Henk Mooij (1930-2015) on behalf of the Drost-IJserman Foundation for the Moerdregt care home. At the time, the statue consisted of various loose parts that were attached to the wall in the shop of the Huize Moerdregt care home.
The tableau depicts the history of the foundation. On the ceramic blocks are the house of Mr. and Mrs. Drost-IJserman, the fence of their burial vault, the orphanage at Westeinde and the Hulkestein farm (Middelweg 24). We also see the logo of the foundation on a farm gate.
After the demolition of the care home, the various parts of the artwork were transferred to the Historical Association Moordrecht. In 2019, Jan Dirk Vink made a new sculpture of these parts, which is placed in the Drost-IJserman Park behind the former town hall of Moordrecht.
Your impression of the sculpture?:

Date Sculpture was opened for vewing?: 01/01/1977