Capelle aan den IJssel, NL
31U E 609160 N 5754484
[NL] Het huidige gemeentehuis van Capelle aan den IJssel, gebouwd in 1995 en heropend na grondige vernieuwing in 2019. [EN] The current town hall of Capelle aan den IJssel, built in 1995 and reopened after thorough renovation in 2019.
Location: Zuid-Holland, Netherlands

[NL]
De geschiedenis van Capelle aan den IJssel begint rond 1100, met een nederzetting op de noordoever van de IJssel. De huidige Nederlands Hervormde Kerk of Dorpskerk is oorspronkelijk gebouwd begin 15e eeuw. Capelle aan den IJssel dankt haar naam aan deze “Cappel”.
Sinds begin vorige eeuw is het gemeentebestuur op meerdere plekken gehuisvest geweest en vooral door de snelle groei van de gemeente is er een aantal keren van locatie veranderd. Op dit moment heeft de gemeente Capelle aan den IJssel ruim 66.000 inwoners en heeft het een oppervlakte van 15,40 km².
Het huidige gemeentehuis van Capelle aan den IJssel is het vijfde gemeentehuis in de geschiedenis van Capelle en is gebouwd in 1995.

Het door Scramota en Naaijen Architecten B.V. ontworpen kantoorgebouw in Capelle’s stadshart werd op 6 April 1995 geopend. In 2017 voldoet het gemeentehuis na ruim 20 jaar niet meer aan de eisen van deze tijd. De verschillende ruimten in het gemeentehuis van Capelle zijn na vele jaren intensief gebruik sterk verouderd. In de periode November 2017 - Oktober 2019 vind een grootschalige verbouwing van het gemeentehuis plaats. Het hele pand word aangepakt, er komt een nieuwe IT infrastructuur, er wordt er een nieuwe raad- en trouwzaal gebouwd en er komt een nieuwe groene gemeentetuin.

[EN]
The history of Capelle aan den IJssel starts around 1100, with a settlement on the north bank of the IJssel. The current Dutch Reformed Church or Village Church was originally built in the early 15th century. Capelle aan den IJssel owes its name to this “Cappel”.
Since the beginning of the last century, the municipal administration has been housed in several places and mainly due to the rapid growth of the municipality, its location has changed a number of times. At present, the municipality of Capelle aan den IJssel has more than 66,000 inhabitants and has an area of 15.40 km².
The current town hall of Capelle aan den IJssel is the fifth town hall in Capelle's history and was built in 1995.
The work carried out by Scramota and Naaijen Architecten B.V. designed office building in Capelle’s city center was opened on April 6, 1995. In 2017, the town hall no longer meets today's requirements after more than 20 years. The various rooms in the town hall of Capelle are very outdated after many years of intensive use. A large-scale renovation of the town hall will take place in the period November 2017 - October 2019. The entire building will be tackled, a new IT infrastructure will be built, a new council and wedding hall will be built and a new green municipal garden will be built.
Name: Gemeentehuis Capelle aan den IJssel

Rivierweg 111