Heilig Hartbeeld - Pijnacker, NL
31U E 598391 N 5764301
Het Heilig Hartbeeld is een standbeeld van Jezus in de Nederlandse plaats Pijnacker, in de provincie Zuid-Holland. / Het Heilig Hartbeeld (Sacred Heart) is a statue of Jesus in the Dutch town of Pijnacker, in the province of South Holland.
Location: Zuid-Holland, Netherlands

Over de Christusfiguur:
"Jezus wordt in de (orthodox-christelijke) traditie van het christendom gezien als de Zoon van God en maakt daarmee deel uit van de goddelijke drie-eenheid. In de traditioneel-christelijke benadering wordt Jezus aangeduid als Jezus Christus; soms ook als Jezus de Messias."

Bron: Wikipedia (visit link)

Over het standbeeld:
"Het Heilig Hartbeeld werd opgericht aan de voorzijde van de Johannes de Doperkerk, als dank voor bescherming tijdens de Tweede Wereldoorlog en ter herinnering aan drie omgekomen mannen. Het werd gemaakt door beeldhouwer Wim Harzing en ingezegend in oktober 1946, op het feest van Christus Koning.
Het beeld toont een staande Christusfiguur, gekleed in een lang gewaad en omhangen met een stola en kazuifel. Hij houdt zijn rechterhand zegenend geheven. Op zijn borst is het Heilig Hart ingekrast.
Het beeld staat op een bakstenen muurtje, waarin twee plaquettes met opschriften zijn geplaatst:

"UIT DANKBAARHEID VOOR
BEHOUDEN THUISKOMST
EN
ZICHTBARE BESCHERMING
CHRISTUS TER EER
1940 1945"

"IN MEMORIA ÆTERNA
ANTON VERBAKEL
*19-III-'23 † 10-I-'44
HENK HOOGENDYK
*10-IV-'23 † 18-III-'45
WIM REICHHOLDT
*1-IV-'24 † 4-VI-'46"

About the Christ figure:
"In the (Orthodox Christian) tradition of Christianity, Jesus is seen as the Son of God and is thus part of the divine trinity. In the traditional Christian approach, Jesus is referred to as Jesus Christ, sometimes also as Jesus the Messiah."

Source: Wikipedia (visit link)

About the statue:
"The Sacred Heart Statue was erected in front of the Johannes de Doperkerk (Saint John the Baptist Church), in thanks for protection during the Second World War and in memory of three men who were killed. It was made by sculptor Wim Harzing and blessed in October 1946, at the feast of Christ the King.
The statue shows a standing Christ figure, dressed in a long robe and surrounded by a stole and chasuble. He holds his right hand raised in blessing. The Sacred Heart is engraved on his chest.
The statue is placed on a brick wall, in which two plaques with inscriptions are placed:

"IN GRATITUDE FOR