Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Gedurigen Bijstand, Opoeteren, Belgium
Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Gedurigen Bijstand, Opoeteren (Maaseik), Houwstraat
Location: Limburg, Belgium

NL: Kapel gebouwd in 1904 door J. Gerits (de Witte van Sjouwe), daarom ook de Sjouwekapel genaamd. Rechthoekig gebouw van één travee met driezijdige sluiting, onder zadeldak (kunstleien).

Baksteen op gecementeerde plint. Decoratie in de vorm van gesinterde baksteen. De voorgevel is een trapgevel met vlakke baksteenpilasters. Dropmotief onder de dakrand in de zijgevels. Een spitsboogvenster in elke zijgevel. Spitsboogportaal in een geprofileerde omlijsting van gesinterde baksteen. Rechthoekige deur met het oorspronkelijk houtwerk met tralies. Erboven een hardstenen gevelsteen met opschrift: O.-L.-Vrouw van Gedurigen Bijstand.

EN: Chapel built in 1904 by J. Gerits (de Witte van Sjouwe), therefore also called the Sjouwekapel. Rectangular building of one bay with three-sided closure, under saddle roof (artificial slates).

Brick on cemented baseboard. Decoration in the form of sintered brick. The facade is a stepped gable, lined with flat brick pilasters. Drop motif under the eaves in the side walls. A pointed arch window in each side wall. Pointed arch portal in a profiled frame made of sintered brick. Rectangular door with the original woodwork with bars. Above it a hard stone facing brick with inscription: Our Lady of Gedurigen Assistance.