Tohøj mølle - Besser, Denmark
32U E 603002 N 6192051
The old mill Tohøj mølle was used for location in an silent area movie from 1913. The mill was sold to the movie company for 5000 danish kroner, and burned it in the finale of the movie. The bottom half of the mill was use for the watchtower.
Location: Denmark

Dansk: Besser Mølle, eller Tohøj Mølle som den oprindeligt hed, blev brugt som kulisse i filmen "Arvingen fra Skjoldborg" fra 1913. En dramatisk stumfilm om en grevesøn, en falsk baronesse samt møllerens datter som føder grevesønnens barn..

I 1913 var møllen blevet overflødig ved eletricitetens indførelse og møllens ejer solgte den for 5000 kr til filmselskabet, så de kunne lave den dramatiske scene hvor møllen brænder.
Kun stubben stod tilbage efter optagelserne, og det er den der idag danner fundamenter for udsigtstårnet.

English: The old mill Tohøj mølle was used for location in an silent area movie from 1913. The mill was sold to the movie company for 5000 danish kroner, and burned in the finale of the movie. The bottom half of the mill - built in stone - was reused for the beautiful watchtower seen there today.
Difficulty:

Opening times and fees: