Petanque - Prague-Balabenka, Czech Republic
Petanque - Prague-Balabenka
Location: Hlavní město Praha, Czechia

This court is located in urban park called Balabenka.

The park offers a forecourt of an elementary school with many residential functions, play and exercise activities for children and adults and a quiet resting place for the older generation.

=========================================================

Historie této lokality se váže k usedlosti Nová Balabenka z konce 19. století postavené na misté dnešní cerpací stanice. Križovatka Balabenka mela puvodne podobu návsi s hospodárskou usedlostí, avšak pronikáním prumyslové výroby do Libni a Vysocan spolu s výstavbou celomestských dopravních staveb postupné ztrácela svoji podobu. Nejzásadneji se do ni promítla výstavba silnicního premosteni v roce 1995

Za vznikem obnovy parku, puvodem z 60. let 20. století, stála v roce 2010 Mestská cást Praha 9 zadáním architektonické studie a zámérem cerpáni dotací z evropských fondu. Klícovým bodem zadáni bylo nahrazeni nevyhovujícího dopravního režimu s obslužnou komunikací vedoucí stredem parku a vytvoreni plnohodnotného mestského verejného prostranství.

Nový park nabízí predprostor základní školy s mnoha pobytovými funkcemi, herní a cvicební aktivity pro deti i dospelé a klidné odpocinkové místo pro starší generaci. Park Balabenka je v systému pražských cyklotras napojen trasou A257 na významné rekreacní území podél leky Rokytky (A26) a v opacném smeru na úllcl Ceskomoravskou (A254).
Playing Surface: Soil (dirt, clay, other)

Type of location: Outdoor