Cerkev Marije Zdravja, Piran, Slovenia
The Church of Mary of Health in Piran, Slovenia.
Location: Slovenia

[SL] "Cerkev Marije Zdravja, znana tudi kot cerkev svetega Klementa, kateremu je bila nekoc posvecena, je ena izmed cerkva v Piranu. Stoji na Prešernovem nabrežju. V marsikaterem turisticnem vodniku ali na zemljevidu je oznacena kot sveti Klement.

Cerkev je omenjena že v 13. stoletju. Sedanjo podobo je dobila po številnih prenovitvenih delih leta 1773 ter po temeljiti restavraciji leta 1890. Posvecena je bila enemu prvih rimskih papežev, svetemu Klemnu (ali Klementu). Zaradi strahotne kuge, ki je v Istri razsajala v 17. stoletju, so cerkev preimenovali v cerkev svete Marije Zdravja, ki je bila kakor sveti Rok priprošnjica pred kugo."

(visit link)

[EN] "The Church of Mary of Health, also known as the Church of St. Klein, which was once consecrated, is one of the churches in Piran. It is located on the dock of Preeren. In many travel guides or on the map it is marked as a holy element. The church was already mentioned in the 13th. century. The present picture was named after a series of renovations in 1773 and after a thorough restaurant in 1890. It was dedicated to one of the first Roman popes, Saint Klemnu (or Klementu). Because of the passionate plague that was in Istria in the 17th century. In the 17th century the church was renamed The Church of St. Mary of Health, which, like the holy period, was an infinity before the plague."

Translated with Deepl Translator