Deurnsche Peel en Mariapeel, Halte, Netherlands
Griendtsveen in het groen, wandelen in het Peelgebied
Location: Noord-Brabant, Netherlands

NL

De Halte, gelegen tussen het Toon Kortoomspark en het Veenkoloniale dorpje Griendtsveen is een gebied met cultuurhistorische waarde. In de tijd dat turfstekers actief waren, stond hier een spoorwegstation. Het ‘zwarte goud’ (de turf en het turfstrooisel) werd hier ‘verscheept’ en Europa ingestuurd. Het gebied dankt zijn naam aan het spoorwegstation dat hier rond 1868 ontstond. In ruimere zin werd ook de omgeving van het station aangeduid als De Halte. Dit plekje in de Peel ademt nog de sfeer van weleer.

Wandelen door prachtige Peelnatuur en het schilderachtige dorpje Griendtsveen
Start: Parkeerplaats De Halte, Griendtsveenseweg Deurne
Route 6,5 km: 17 – 11 – 12 – 18 – 19 – 21 – 18 – 17

info:

EN

De Halte, located between Toon Kortoomspark and the Veenkoloniale village of Griendtsveen is an area with cultural-historical value. In the time that peat cutters were active, there was a railway station here. The "black gold" (the peat and peat litter) was "shipped" here and sent into Europe. The area owes its name to the railway station that originated here around 1868. In a broader sense, the area surrounding the station was also referred to as De Halte. This spot in the Peel still exudes the atmosphere of yesteryear.

Walking through beautiful Peelnatuur and the picturesque village of Griendtsveen
Start: Parking De Halte, Griendtsveenseweg Deurne