RM: 23637 - De Keverberg - Kessel
De Keverberg, een van de weinige nog overgebleven mottekastelen van Nederland
Location: Limburg, Netherlands

NL

Kasteel De Keverberg vormt de historische dorpskern van Kessel. Als een van de weinige nog overgebleven mottekastelen van Nederland, is het kasteel zeer de moeite waard om te bezoeken. U beleeft hier de duizendjarige geschiedenis van het kasteel en het Land van Kessel, maar ook de eigentijdse architectuur die is toegevoegd aan de oude ruïne. En geniet van het prachtige uitzicht over het Maasdal.

EN

De Keverberg Castle forms the historic village center of Kessel. As one of the few remaining mottekastelen in the Netherlands, the castle is well worth a visit. Here you will experience the millennial history of the castle and the Land van Kessel, as well as the contemporary architecture that has been added to the old ruin. And enjoy the beautiful view over the Maasdal.

Source/bron: (visit link)
Monument Number: 23637