Carillon Martinskirche - Wasserbillig, Luxembourg
Glockenspiel im Turm der St. Martinskirche in Wasserbillig.
Location: Luxembourg

[LB] "D'Klackespill ass 1953 vun der Firma Koninklijke Eijsbouts vun Asten an Holland gebaut an installéiert ginn. Ursprénglech hat et 13 kleng Klacken. 1969 koumen der 5 dobäi. Déi Ulmer Tuermauerefabréck Philipp Hörz huet 2003 eng grouss Revisioun gemaach an op Vollelektronik ëmgestallt. Dat erlaabt et, eng grouss Zuel vu Melodien ze späicheren an turnusméisseg zu alle gewënschten Zäite spillen ze loossen."

[EN] The carillon was built and installed in 1953 by Koninklijke Eijsbouts of Asten and the Netherlands. Originally, there were 13 small bells. In 1969, 5 joined. The Ulmer Tuermauerefabrik Philipp Hörz completed a major revision in 2003 and completely transformed into full electronics. This will allow you to save a large number of melodies and play gamers at any desired time."

Location:
Grand rue