Watertoren-Overvecht
- Rijksmonument - Amsterdamse Schoolstijl - Gelegen in Park de Watertoren. Langs de Neckardreef.
Location: Utrecht, Netherlands

Dit rijksmonument uit 1934 is de jongste watertoren van de stad Utrecht. Door de annexatie van een deel van de gemeente Maartensdijk kwam de toren in 1964 binnen de gemeentegrenzen van deze stad.

Hij is geheel in de stijl van de Amsterdamse School ontworpen door de architect J.L. Pateer, bedrijfsleider Drinkwaterleiding Noord-West-Utrecht (D.N.W.U.), en is gebouwd in het kader van een werkgelegenheidsproject tijdens de crisisjaren. De achtzijdige watertoren heeft een hoogte van 48,6 meter en het betonnen vlakbodemreservoir heeft een inhoud van 500 m3. Door oxidatie kleurde het met koper bedekte houten koepeldak in de jaren groen.

Vitens heeft de toren verkocht in mei 2018. Winder Sital uit Diemen is de nieuwe eigenaar.

De toren is gelegen in het Park de Watertoren. Het park is in 1975 aangelegd en vormt het groene en recreatieve hart van Overvecht-Zuid. Er zijn onder andere een waterspeelplaats, speeltuin en een dierenweide te vinden voor de kleintjes