Zámecký labyrint Nové Hrady - Nové Hrady, Czech Republic
CS: Venkovní bludište na zámku Nové Hrady // EN: Outdoor Maze at Nové Hrady Chateau
Location: Pardubický kraj, Czechia

CS:
... ve východních Cechách se nachází v zámecké zahrade. I když se jmenuje Labyrint tak vlastne není labyrintem, ale bludištem. Jeho cesty, jež tvorí 900 tújí, merí zhruba 600 metru. Pokud v bludišti najdete cestu až do samotného stredu, objevíte ukrytou sochu bájného netvora Mínotaura (jednoho z nejkrutejších netvoru recké mytologie) - v prípade Nových Hradu socha pripomíná skutecnost, že každé století lidských dejin melo své Minotaury a bájného Minotaura tak prestavuje socha Stalina (jednoho z nejkruteších tvoru Sovetského svazu).

Zdroj: ( Visit link )

EN:
...in eastern Bohemia is located in the castle garden. Labyrinth (by name) is not a labyrinth but a maze. His journeys, which make up 900 bushes (name "Tuje") , measure about 600 meters. If you find a way into the center of the maze, you will discover the hidden statue of the mythical monster Mínotaura (one of the most cruel monsters of Greek mythology) - in the case of Nové Hrady chateau , the statue recalls the fact that each century of human history had own its Minotaur and the mythical Minotaur is show as the statue of Stalin (one of the most sovereign creatures of the Soviet Union).

Source: ( Visit link )
Maze Type: Hedge Maze