Záchranná stanice (bývalá fara) - 1737 - Bartošovice, Czech republic
34U E 287374 N 5506185
Barokní budova z roku 1737 sloužící puvodne jako lovecký zámecek, pozdeji jako farní budova. Baroque building dating back to 1737 originally used as a hunting lodge, later as a parish building.
Location: Moravskoslezský kraj, Czechia

Mimorádne kvalitní architektura citlive zasazená do celkové dispozice zástavby obce. Dílcí stavební zásahy ve 2. polovine 19. století. V areálu byla 28. ríjna 1983 otevrena Stanice pro záchranu sov a dravcu Okresním vlastivedným muzeem v Novém Jicíne. Farní budova byla opravena, valbová strecha o 4x7 osách byla upravena do puvodní podoby. Od roku 1992 je objekt "Stanice pro záchranu živocichu" v majetku a provozování Základní organizace Ceského svazu ochráncu prírody v Novém Jicíne.

Exceptionally high quality architecture sensitive to the overall layout of the village. Partial construction interventions in the second half of the 19th century.
Year of construction: 1737