Bostoren - Putten - NL
Posted by: Groundspeak Premium Member Heideroosjes
N 52° 14.998 E 005° 37.685
31U E 679396 N 5792095
De 40 meter hoge Bostoren op Landgoed Schovenhorst in Putten
Waymark Code: WMWF4R
Location: Noord-Brabant, Netherlands
Date Posted: 08/26/2017
Published By:Groundspeak Premium Member bluesnote
Views: 10

De 40 meter hoge Bostoren bevindt zich op Landgoed Schovenhorst (een arboretum) aan de Garderenseweg 93, 3881 GK in Putten.

Landgoed Schovenhorst heeft een bijzondere belevenis te bieden: de Bostoren met bovenop de 40 meter hoge top een bomentuin!
De beklimming van de toren is een avontuur op zich door het steeds veranderende perspectief, een galerij met nestkasten en een spectaculair vrijhangende klimkooi voor durfals. Eenmaal op de top van dit architectonische hoogstandje is de beloning een prachtig uitzicht over de Veluwe, een enkele hoogvlieger en een unieke blik op de kroon van het bos. Beklim de 235 treden en bekijk het met eigen ogen!

De Bostoren is een ontwerp van Bjarne Mastenbroek van Architectenbureau SeARCH uit Amsterdam.
Zijn idee was om een verticaal boomkronenpad aan te leggen in de bossen van Schovenhorst. Het ontwerp werd een boom met zijtakken. De bomen die op de grond stonden en moesten wijken voor het ontwerp, werden opgetild en konden op 40 meter hoogte doorgroeien. Op diverse niveaus treedt u uit de toren en beleeft u het bos en de bomen op een unieke manier. De toren biedt een blik op stam, takken en de kruin van een boom. Vanaf de grond ervaar je die toch anders....een klim naar boven via het vertikale boomkronenpad is daarmee een vernieuwende ervaring.
Height of Look-Out Tower in feet: 131.00

Difficulty:

Opening times and fees:
De bostoren is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.15 uur. Toegangskaartjes voor de Bostoren kosten 4 euro voor volwassenen en kinderen. Kaartjes bostoren kunt u via een betaalautomaat aan de achterzijde van de bostoren pinnen, op deze kaartjes zit een barcode en deze kunt u bij de ingang, tourniquet scannen. Voor groepen zijn er kortingsmogelijkheden. Voor groepsbezoek kunt u contact opnemen met het landgoed. (Doe dit tijdig. De kaartjes moeten u per post opgestuurd worden. Dat vraagt enige doorlooptijd).  


Parking Area: N 52° 15.075 E 005° 37.668

Visit Instructions:
Please log only if you have been up there and you must include a photo of the scenic view from the top.
Search for...
Geocaching.com Google Map
Google Maps
MapQuest
Bing Maps
Nearest Waymarks
Nearest Look-Out Towers
Nearest Geocaches
Create a scavenger hunt using this waymark as the center point
Recent Visits/Logs:
Date Logged Log User Rating  
Heva visited Bostoren - Putten - NL 09/11/2022 Heva visited it