Kaple svatého Václava - Kudlov, Czech Republic
CS: Kaple svatého Václava // EN: Waychapel of St. Wenceslas
Location: Zlínský kraj, Czechia

CS:
Rekonstrukce kaple zahrnovala opravu vnejšího režného zdiva a ocištení soklu. Fasáda objektu z cihel byla místy degradována a nevyhovující cihly tak musely být nahrazeny novými.
Sokl a základy stavby jsou proveden z celého kamene. I pres stárí kaple nevykazující velké poškození. Byly doplneny chybející spáry a opraveny praskliny jako prevence budou poškození, které by mohlo vzniknout z duvodu zatékání a vnikání vegetace.
Objekt funkcionalistické kaple byl postaven v roce 1929 podle návrhu architekta Františka Lydie Gahury, který ve Zlíne tehdy pusobil jako mestský architekt.
Cihly na výstavbu tehdy poskytl Tomáš Bata. Jeho žena Marie se stala kmotrou této církevní stavby. Dnes je stavba nemovitou kulturní památkou.
Místo rekonstrukce: Zlín, místní cást Kudlov
Investor: Rímskokatolická farnost sv. Filipa a Jakuba ve Zlíne
Termín: 2013

EN:
Reconstruction of the chapel included repairs to the exterior brickwork and cleaning the base. The facade of the building made of brick was also downgraded and substandard bricks and had to be replaced.
The plinth and foundations of buildings are made of stone around. Despite the age of the chapel showing no major damage. The missing gaps and cracks repaired as will prevent damage that could arise due to leakage and penetration of vegetation.
Functionalist building of the chapel was built in 1929 by architect František Lydie Gahura, who in Zlín where he worked as a municipal architect.
Bricks for construction then gave Tomas Bata. His wife, Mary became the godmother of the church buildings. Today the building is a cultural monument.
Instead reconstruction: Zlín, district Kudlov
Investor: Roman Catholic Parish of St. Philip and James in Zlin