Kostel Navštívení Panny Marie - Pravlov, Czech Republic
CS: Kostel Navštívení Panny Marie // EN: Church of the Visitation
Location: Jihomoravský kraj, Czechia

CS:
Slohové urcení vež gotická roce1400 barokní prístavby roce1714, opravy vnejšku roce1717 a v roce 1772. V roce 1956 rekonstrukce veže rozbité válecnými událostmi.

Jednolodní orientovaná stavba s pulkruhovým záverem a ctyrbokou veží pri západním prucelí lodi. Lod clenena dvakrát odstupnovanými opernými pilíri, prolomena 4 okenními osami s ustupujícími segmentovými záklenky. Knežište o 2 okenních osách a ustupujícími pulkruhovými záklenky, cleneno opernými pilíri. Hlavní prucelí cleneno lesénami, prolomeno portálem segmentove zaklenutým s profilovaným ostením. Po stranách portálu na koso postavené pilastry nesou úseky ríms. Na nich spocívají úseky segmentového frontonu.

Vlastník Rímskokatolická církev Farní úrad Pravlov.

EN.
Stylistic determine Gothic tower roce1400 roce1714 baroque additions, repairs and exterior roce1717 in 1772. In 1956, reconstruction of tower shattered by war events.

Oriented one-nave building with semicircular close and the square tower at the west front of the ship. The ship is divided twice stepped buttresses, 4 broken window axes with receding segmental arches. 2 chancel window axes and receding semicircular arches, buttresses divided. The main facade scaffolding divided, broken segmental-arched portal with profiled jamb. Along the sides of the portal diagonally built pilasters, cornices carry sections. On these sections lie segmental pediment.

Owner Roman Catholic Church Parish Office Pravlov.

Source/Zdroj: (visit link)