Zámecký pivovar - Chyše, CZ
33U E 374690 N 5551834
Brewery, built in 1839-1841, and that was in the 70s and 80s of the 20th century was just a ruin, was reconstructed by Lažanský family, whose ancestors owned the chateau since 1766.
Location: Karlovarský kraj, Czechia

"Panský pivovar, který byl vystaven v letech 1839–1841, a jenž byl v 70. a 80. letech 20. století již jen ruinou, zrekonstruovala rodina Lažanských, jejichž predci vlastnili zámek od roku 1766, do stylového objektu, kde nechybí restaurace a pivnice. V Chyši byl první pivovar založen už v roce 1580.

V pivovaru se varí tri základní druhy piva pod spolecnou znackou "Prokop", a to svetlá jedenáctka, polotmavá dvanáctka a tmavá trináctka. Další sortiment tvorí speciály – v roce 2008 to byl vánocní 22° tmavý speciál, každorocne pak na Velikonoce, Máje i Václava se varí další „lahudky“. Všechna piva jsou nepasterizovaná, vyrobena ze žateckého chmele, predevším pak z odrudy žatecký poloraný cervenák."

zdroj: (visit link)

V roce 2016 byl pivovar vyhlášen nejoblíbenejším minipivovarem v Ceské republice.[5]